Skip to navigation Skip to main content
Hochkonig
© Spalder Media Group

De Ski amadé is met 5 skigebieden en 760 pistekilometers een van de grootste wintersportregio’s in de Alpen. Dit uitgestrekte wintersportgebied ligt in twee deelstaten, Salzburg en Steiermark. Snowplaza stelt in dit weblog de Ski amadé met de skigebieden Hochkönig, Salzburger Sportwelt, Gastein, Großarltal en Schladming-Dachstein uitgebreid aan je voor. Zo weet jij welk skigebied voor een wintersport in de Ski amadé het beste bij je past, waar je accommodaties kunt vinden, hoe de sneeuwhoogtes zijn en wat een skipas kost. Dit weblog vormt de start van je voorbereiding op een wintersport in de Ski amadé.

Ski amadé: Oostenrijks grootste wintersportregio

De cijfers over de Ski amadé spreken voor zich: vijf skigebieden, ongeveer 760 km piste, 260 skihutten, één gletsjer en 270 skiliften met een gezamenlijke capaciteit van 370.000 personen per uur. Een wintersport in de Ski amadé staat voor oneindig veel skiplezier. Met slechts één skipas kun je gebruik maken van al deze liften en ligt de Ski amadé aan je voeten. Hotspot van de Ski amadé is Schladming-Dachstein, een van de meest afwisselende skigebieden in Oostenrijk. Hier vind je ook gezellige après-ski en er worden regelmatig (internationale) evenementen georganiseerd. Nog meer pisteplezier biedt de Salzburger Sportwelt, ook langlaufers en freestylers kunnen hier goed uit de voeten. Families met (jonge) kinderen kunnen het beste uitwijken naar skigebied Hochkönig. Het Großarltal en Gastein zijn ideale skigebieden wanneer je tijdens de wintersport in de Ski amadé ook wilt genieten van wellness.

 

Schladming-Dachstein: hotspot van de Ski amadé

Het skigebied Schladming-Dachstein behoort dankzij de Dachstein Gletscher tot de sneeuwzekerste skigebieden van de Ski amadé. Ook op het gebied van après-ski en (internationale) events kom je in Schladming niets tekort. Het pisteaanbod van ruim 200 kilometer waar Schladming-Dachstein rijk aan is ligt verspreid over diverse bergen. Meest in het oog hiervan springen de Hauser Kaibling en de Planai, waar ieder jaar de spectaculaire Nightrace plaatsvindt. Voor langlaufers biedt Ramsau-Dachstein goede omstandigheden.

Boeken: Sunweb | Summit Travel | Chalet.nl | TUI | Interhome

Salzburger Sportwelt: skiën, langlauf & freestyle

De Salzburger Sportwelt ligt op minder dan een uur rijden van Salzburg en biedt 240 km pisteplezier. Het liften- en pistenetwerk strekt zich uit van Zauchensee naar St. Johann im Pongau met daartussen Flachau-Wagrain. De kern wordt gevormd door Snow Space Salzburg, dat door de komst van de Panorama Link gondel inmiddels verbonden is met de Shuttleberg (Flachauwinkl/Kleinarl). Highlights zijn de 12 Peaks Trophy, Hermann Maier Tour en het Absolut Park Flachauwinkl, het beste snowpark van de Ski amadé.

Boeken: Sunweb | Summit Travel | Chalet.nl | TUI | Interhome

Gastein: dé ski- & wellnessbestemming

Ski Gastein hoort met ruim 190 km piste tot de grootste skigebieden van de Ski amadé. Toch staat dit skigebied met name bekend om het uitgebreide wellnessaanbod. Families kunnen het beste kiezen voor een wintersport in het gemoedelijke Bad Gastein of Dorfgastein. Freeriders vinden prachtige off-piste tracks in Sportgastein. Wellness vind je in het thermaalbad van de Felsentherme of de Alpentherme.

Boeken: Sunweb | Summit Travel | Chalet.nl | TUI | Interhome

Hochkönig: hét perfecte familieskigebied

De Hochkönig behoort tot de bekendste bergen van de Alpen. Skigebied Hochkönig bestaat uit 120 km piste die gesitueerd liggen tegenover het 2941 meter hoge bergmassief bij het Steineren Meer. Tussen Mühlbach am Hochkönig, Dienten am Hochkönig en Maria Alm vallen tal van afdalingen te maken met prachtige panorama’s. Waag je hier ook zeker aan het skiën van de Königstour. Daarnaast staan deze dorpen in het zuiden van de Ski amadé door de vele faciliteiten en opvang te boek als zeer familievriendelijk.

Boeken: Sunweb | Summit Travel | Chalet.nl | TUI

Hochkonig Mist
© Spalder Media Group

Großarltal: skitourmekka van de Ski amadé

Voor rust, natuur en een gemoedelijke sfeer moet je naar het Großarltal, dat ook wel het ´dal der toerskiërs´ wordt genoemd. De toppen rond de authentieke dorpen Großarl en Hüttschlag vragen erom om ontdekt te worden. De pistes van het Großarltal zijn overigens ook direct verbonden met die van Dorfgastein. Zo hebben wintersporters hier de beschikking over meer dan 70 km aan pistes.

Boeken: Sunweb | Chalet.nl | Interhome

Freestyle & freeride in de Ski amadé

Alle skigebieden van de Ski amadé bieden mogelijkheden voor freeriden en freestylen. Place to be voor freestylers is het Absolut Park in Flachauwinkl. Dit snowpark is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste snowparks van de Alpen. Het Absolut Park heeft een lengte van 1,5 kilometer en is uitgerust met een halfpipe en meer dan 100 obstakels. Freeriders vinden goede omstandigheden in het Gasteinertal, waar meer dan 15 km aan skiroutes liggen.

Skipasprijzen 2021/2022 Ski amadé

Breng je je wintersport in een van de skigebieden van de Ski amadé door, dan dien je een skipas voor de complete regio aan te schaffen. Bij deze willen we wel benadrukken dat niet al die skigebieden met elkaar verbonden zijn. Daarnaast rijdt er geen skibus tussen de verschillende gebieden, waardoor het vrijwel onmogelijk is om alle pistes te ontdekken tijdens je wintersport. De prijs voor een 6-daagse skipas tijdens het hoogseizoen is € 299,- tijdens het laagseizoen betaal je € 278,-. Het is ook mogelijk om je skipas online te kopen.

6-daagse skipas

  Volwassene Jeugd
(vanaf 2003)
Kind
(vanaf 2006)
Hoogseizoen EUR 299,- EUR 224,00 EUR 149,50
Laagseizoen EUR 288,50 EUR 216,50 EUR 144,50
Start & Einde EUR 278,- EUR 208,50 EUR 139,00

Kinderen met geboortejaar vanaf 2016 skiën tegen een gereduceerd tarief.

Ligging en reis naar de skigebieden van de Ski amadé

De skiregio Ski amadé bestaat uit 25 skidorpen die in de Oostenrijkse deelstaten Salzburg en Steiermark liggen. Een groot voordeel van de Ski amadé is dat de skigebieden goed zijn te bereiken met diverse vervoersmiddelen. De meeste skigebieden zijn met de auto vanuit München via de A5 en de A10 in Oostenrijk bereikbaar. Het vliegveld van Salzburg ligt op slechts 60 kilometer afstand en in het skigebied bevinden zich diverse treinstations met aansluiting op het achterland. Mocht de trein niet direct naar de wintersportbestemming gaan, dan zijn er shuttlebussen die uitkomst bieden.



Ski amadé: overzicht van belangrijke informatie

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.