Skip to navigation Skip to main content
53324 - De grootste skigebieden van Italië (3)

In de grootste skigebieden van Italië is het ultiem genieten van je wintersport. Oneindig veel pistekilometers, de Italiaanse keuken en unieke uitzichten zorgen er keer op keer voor dat je je geen moment verveelt tijdens je vakantie. Je kunt er prachtige tochten maken en geen enkele dag is hetzelfde. Sommige gebieden uit het lijstje liggen volledig in Italië, terwijl anderen juist grensoverschrijdend zijn en zich uitstrekken over twee landen. Hoe dan ook, er is keuze genoeg! Dus ben jij op zoek naar een gebied in Italië met een groot piste aanbod? Kies dan voor een van de gebieden uit dit lijstje met grootste skigebieden van Italië!

Wat zijn de grootste skigebieden van Italië?

Ondanks dat Italië niet het meest populaire wintersportland is onder het Nederlandse publiek, trekken er nog steeds jaarlijks duizenden toeristen naar de Italiaanse pistes. En dat is niet zo gek ook natuurlijk. De Italianen kunnen pistes prepareren als geen ander en tijdens de lunch én het diner geniet je van de lekkerste pasta's en pizza's. Daarbij komt ook nog eens dat er tal van skigebieden met ruim 100 km aan pistes op je liggen te wachten. Van Via Lattea op de grens met Frankrijk, tot Cortina d'Ampezzo, de grootste skigebieden van Italië bieden genoeg vermaak voor ieder type wintersporter. Wij zetten de top 8 voor je op een rijtje.

53324 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/d553a089a5aed50dae8c815009e46d6c668fd6c2908a7226.jpeg (6)
Lekker eten en perfect geprepareerde pistes gaan hand in hand in de grootste skigebieden van Italië!

#1. Via Lattea

Via Lattea is met afstand het grootste skigebied van Italië. Hierbij moet wel vermeld worden dat dit skigebied in zowel Italië, als in Frankrijk ligt. Maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk. In Via Lattea heb je toegang tot zo'n 400 km aan pistes, verdeeld over 95 km blauw, 220 km rood en 85 km zwart. Het skigebied is vooral populair bij gevorderde skiërs, maar voor de minder ervaren skiërs zijn er voldoende alternatieven om de steilere pistes te vermijden. Tips zijn de pistes waar in 2006 de Olympische Winterspelen werden gehouden.

#2. Breuil - Cervinia

Met een aanbod van 360 pistekilometers verdient Breuil-Cervinia een tweede plek in het lijstje van grootste skigebieden van Italië. Dit gebied strekt zich uit op de uitlopers van de beroemde Matterhorn en Monte Rosa, wat betekent dat je hier kunt skiën in Italië en Zwitserland. Het is niet alleen het op één na grootste gebied, het is ook het hoogste gebied van Italië en door aanwezigheid van een gletsjer kun je hier het hele jaar door skiën. Je vindt er tal van brede en glooiende pistes, waardoor dit gebied zeer geschikt is voor beginners. Gevorderde skiërs komen hier om heerlijk te carven. Vergeet vooral de rode afdaling vanaf de Piccolo Cervina naar het dal niet, met 22 km de langste afdaling ter wereld!

#3. Val Gardena

De beroemde Dolomieten zijn het toneel van een aantal van de grootste skigebieden van Italië, waaronder Val Gardena, onderdeel van skiregio Dolomiti Superski. Dit is een van de populairste skigebieden van Zuid-Tirol en beschikt over ruim 175 km aan pistes. Daarnaast is het natuurlijk ook het gebied van de Sella Ronda, de bekende en uitdagende skitocht rondom het indrukwekkende Sellamassief. In Val Gardena vind je naast perfect geprepareerde pistes ook genoeg mogelijkheden voor winterwandelen en langlaufen, tal van knusse berghutten, gezellige après-ski en natuurlijk restaurants met de lekkerste culinaire specialiteiten.

#4. Espace San Bernardo

Espace San Bernardo is dan misschien iets minder bekend, het behoort met 158 km aan pistes zeker tot de grootste skigebieden in Italië. Net als Via Lattea ligt dit skigebied zowel in Italië als in Frankrijk en grote massa's toeristen kom je hier niet tegen. Daarom is Espace San Bernardo een absolute aanrader voor iedereen die wil genieten van een rustige wintersport. De pistes aan de Franse zijde bieden tal van mogelijkheden voor beginners en de afdalingen aan de Italiaanse kant zijn meer geschikt voor de gevorderde skiërs.

#5. Skiarea Campiglio

Skiën met uitzicht op de Brenta Dolomieten, culinair genieten aan de piste en niet al te ingewikkelde afdalingen, zo kun je Skiarea Campiglio het best omschrijven. Dit skigebied telt zo'n 150 km pistes en vanuit het mondaine skidorp Madonna di Campiglio sta je binnen no time op de latten. Met 60 km aan blauwe pistes en 68 km aan rode pistes is het een heerlijk gebied voor beginnende wintersporters. Zelfs de World Cup-piste is voor de gemiddelde skiër prima te doen. Tip: begin bij Monte Spinale en ski via Grosté en Pradalago naar Cinque Laghi, je skiet dan bijna helemaal rondom het dorp.

53324 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/d553a089a5aed50dae8c815009e46d6c668fd6c2908a7226.jpeg (7)
Verse ribbels in Alta Badia, wat wil je nog meer?

#6. Monte Rosa

Ook Monte Rosa, deelskigebied van het grote Monte Rosa Ski, hoort zonder twijfel tot de grootste skigebieden van Italië. Dit deelgebied biedt toegang tot ruim 131 km aan pistes, geschikt voor ieder type wintersporter. Je skiet hier met uitzicht op machtige vierduizenders, alleen al daarvoor zou je naar Monte Rosa op wintersport gaan. Het is een rustig skigebied en korte wachtrijen zijn hier eerder regel dan uitzondering. Daarnaast kunnen ook wandelaars en langlaufers zich hier prima vermaken.

#7. Alta Badia

Met 130 km aan pistes staat Alta Badia, onderdeel van de regio Dolomiti Superski, op de zevende plek van grootste skigebieden in Italië. Het is een prachtig skigebied dat uitzicht biedt op een fantastische bergwereld. Via de Sella Ronda ski je eenvoudig naar andere gebieden, zoals Val Gardena en Arabba-Marmolada. Alta Badia is echt een gebied voor genieters! Van beginnend tot ervaren skiër en van families tot vriendengroepen, iedereen kan hier een heerlijke wintersport beleven. Maak mooie tochten en geniet tijdens je welverdiende pauzes van de lekkerste pasta's en pizza's, aan de piste!

53324 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/d553a089a5aed50dae8c815009e46d6c668fd6c2908a7226.jpeg (8)
Alleen al voor het uitzicht ga je naar Italië!

#8. Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo is een uitdagend skigebied waar je toegang hebt tot 120 km aan pistes. In het gebied hebben al meerdere grote wintersportevenementen plaatsgevonden. In 1956 vormde Cortina d'Ampezzo het decor van de Olympische Winterspelen en in februari 2021 streden de snelste skiërs ter wereld hier om de titel tijdens de wereldkampioenschappen alpineskiën. Ondanks dat het een uitdagend gebied is, kan iedere wintersporter zich hier meer dan goed vermaken. Ook voor de minder ervaren skiërs zijn er genoeg mogelijkheden. Ski bijvoorbeeld de Armentarola-afdaling, de mooiste afdaling van de Dolomieten. Een mooie afsluiter van het rijtje met grootste skigebieden in Italië!

215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.