Skip to navigation Skip to main content

Zwitsers wintersportrecept: Röstizza

4202 - Zwitsers wintersportrecept: Röstizza (1)

Afgelopen winter at ik voor het eerst een ‘Röstizza’ bij het restaurant op de Kleine Scheidegg in de Jungfrau Region en was meteen verkocht; heerlijk! Oké, helemaal origineel Zwitsers is dit recept eigenlijk niet. De bodem is afkomstig uit Zwitserland, maar de topping is natuurlijk afgekeken van de Italiaanse buren. Maar dat maakt niet uit, want het gaat om de smaak!

Veel variaties

Zoals de naam al doet vermoeden is een Röstizza een combinatie tussen rösti en een pizza. De pizzabodem wordt vervangen door een laag rösti, vervolgens beleg je de bodem met tomaten, kaas en eventueel groenten, vlees of vis. Er zijn allerlei lekker combinaties te maken. Ik heb thuis inmiddels al heel wat variaties uitgeprobeerd. Maar deze met tomaat, mozzarella en gorgonzola is heerlijk en lekker snel te maken.

Ingrediënten voor 2/3 personen

  • een zak diepvriesrösti ()
  • 2 grote trostomaten
  • kleine ui
  • 125 gram mozzarella
  • 75 gram gorgonzola
  • oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Ook heerlijk met grote stukken kipfilet

Bereiding

Bereid de rösti in de koekenpan zoals je dat normaal gesproken ook doet. Gebruik voor een extra vleugje Italië olijfolie om de rösti te bakken in plaats van boter. Voeg naar smaak wat peper en zout aan de aardappelen toe. Vet de ovenbakplaat in met wat olijfolie en verdeel hierover de rösti als bodem. Snijd de tomaten in schijfjes bestrooi ze met oregano, peper en zout en verdeel ze over de rösti-bodem. Snijd de ui in ringen en leg deze op de tomaat. Snijd de mozzarella en gorgonzola in stukken en beleg de röstizza met de kaas. Je kunt eventueel nog wat verse blaadjes basilicum toevoegen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de röstizza in ongeveer 15/20 minuten mooi bruin.

Steeds een andere röstizza

Zoals gezegd kun je vele variaties maken op je röstizza. Gebraden kipfilet en paddestoelen of lekker pittig met chorizo en paprika. Je kunt ook eerst een basis röstizza met tomaat en mozzarella bakken in de oven en er net voor het serveren wat rauwe ham en rucola op leggen.

Tips?

Heb jij nog andere tips voor de topping? Ik houd me aanbevolen!

Eet smakelijk!

)
  • 2 grote trostomaten
  • kleine ui
  • 125 gram mozzarella
  • 75 gram gorgonzola
  • oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Miranda Winter

    Over Miranda

    Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.